1 Temmuz 2012 Pazar

Yeni Bir Web Sitesi Kurmak

Yeni Bir Web Sitesi Kurmak


Yeni Siteler 4 Biçimde Kurulur.


Bir Benzeri Olmayan Gerçek Anlamda Yeni Siteler
 İnternet kullanıcılarının gizli talebini harekete geçirebilmek amacıyla ortaya çıkan daha önce benzeri olmayan sitelerdir. Bu tür siteler ilk olmanın avantajını yaşarlar. Facebook.com ilk sosyal ağ sitesidir kullanıcıların gizli talebini harekete geçirmiş ve kullanıcıları için farklı deneyim yaşatmıştır.

Belli bir Yer ve ya Dil için yeni olan siteler
           
            Tüm web sayfalarına ulaşabiliyor olsak da beli bölgelerde ki giriş yasakları veya dil sorunlarından dolayı o bölge için açılan sitelerdir benzerleri vardır ama yayın yaptığı bölge için yeni durumundadır.
            Çin’de  sosyal medya sitelerine getirilen yasaklar ile Weibo adlı Çin mikroblog sitesi 550 milyon kullanıcıya ulaşmıştır. Twitter ve benzeri sitelerde hakimiyet kuramayan hükümet bunlara yasak getirirken yerli sitelerde istediği baskıyı kurmuş ve bu siteler Pazar için yeni durumuna gelmiştir.

Yayıncı için yeni siteler

            Türkiye’de karşımıza sıkça çıkan bir durumdur. Burada yayıncı için ilk olan site şekli önceden en az bir defa yapılmıştır. Bu tür siteler yoğun ziyaretçi trafiğinden pay kapmak amacıyla açılan bir birine benzer içerikleri olan sitelerdir. Genel konular üzerine yazılar ve bilgiler sunar.

Var olan Bir Sitenin Yerini Alan ve Yerini Aldığı Siteden Farklı Nitelikte Olan Siteler

            Bu tür web sayfaları öncekini unutturup yerine kendilerini sunarlar. Bunun en iyi örneği facebook’tur bu site birbirini tanıyan insanları birleştirdiği için mail yerine mesajlaşmayı getirmiştir ve benimsetmiştir. Hatta facebook mail hesabı zorunluluğu getirince facebook’a bile tepkiler yağmıştır. Günümüzde ayrıca markaların tanıtım siteleri film tanıtım siteleri gibi bir çok sitede yavaş yavaş sosyal paylaşım siteleri adreslerine bırakmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder